Občan prijel vlomilca, čeprav ga je drugi storilec poškropil s solzilcem

01. 06. 2018 15:37

rp_vlomilec-300x200.jpgPred dvema dnevoma je v jutranjih urah v Šempetru v Savinjski dolini občan, zalotil storilca, ki je skozi vrata terase poskušal vlomiti v hišo.

Storilec je poskušal pobegniti, vendar ga je občan ujel. Med prerivanjem je drugi storilec občana poškropil s solzivcem, vendar je občan kljub temu uspel zadržati storilca. Na pomoč sta mu priskočila še soseda, ki ju je zbudil hrup. Skupaj so enega vlomilca zadržali do prihoda policistov, drugi pa je uspel pobegniti.

Z zbiranjem obvesti je bilo ugotovljeno, da je v hišo poskušal vlomiti 42-letni moški, državljan Črne gore, ki prebiva na območju Policijske uprave Ljubljana. Policisti so kmalu po dejanju v bližini našli še osebno
vozilo, s katerim sta se osumljena pripeljala na kraj. Vozilo je bilo pretekli teden ukradeno v Ljubljani, na njem so bile nameščene tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

42-letnega moškega so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine, Tatvine ter Lahke telesne poškodbe, saj je med prerivanjem poškodoval lastnika hiše, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki
mu je odredil pripor. Drugega storilca še iščejo.

42-letnik je bil tudi v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, PU Celje

*slika je simbolična

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 0,799 seconds.