Od gorečih cipres do onesnaženja cestišča

06. 04. 2017 15:24

V zadnjih 24 urah gasilci in reševalci niso imeli pretiranega počitka, ukvarjali pa so se s precej različnimi intervencijami.

Včeraj so ob 16.35 v Novi Cerkvi, občina Vojnik, na pokopališču gorele ciprese. Gasilci PGD Nova Cerkev so goreče ciprese pogasili.

Ob 18.56 so v Koželjskega ulici v Velenju v pokvarjenem dvigalu ostale ujete štiri osebe. Gasilci PGD Velenje so s tehničnim posegom osebe rešili iz dvigala.

Ob 20.36 je ob Aškerčevi ulici v Celju na prostem gorel kup vejevja. Požar na površini okoli 10 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje.

Ob 22.01 so na Kidričevi cesti v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom odprli vrata v stanovanje. Reševalci NMP Velenje so v stanovanju našli mrtvo osebo.

Ob 0.14 je v kraju Ravne, občina Šoštanj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in zdrsnilo 6 metrov v globino. Reševalci NMP Velenje so dve poškodovani osebi oskrbeli. Gasilci PGD Velenje so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, potegnili vozilo na cestišče, pomagali reševalcem pri prenosu dveh poškodovanih oseb in vlečni službi pri natovarjanju osebnega vozila.

Ob 7.16 se je na avtocesti pri izvozu Šentrupert v občini Braslovče zaradi okvare na motorju tovornega vozila razlilo olje po cestišču. Gasilci PGE Celje, PGD Ločica ob Savinji in Šempeter v Savinjski dolini so zavarovali kraj in očistili razlito motorno olje.

Ob 10.21 je v naselju Pečica v občini Šmarje pri Jelšah prišlo do onesnaženja cestišča z naftnim derivatom. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki so skupaj z delavci cestnega podjetja VOC posuli in očistili madeže z vpojnimi sredstvi.

hokej-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,782 seconds.