Od požara do požara …

17. 03. 2017 19:25

Danes je praktično po celotnem Celjskem bilo kaj zadimljenega, saj je samo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje zaznala več kot pol ducata intervencij zaradi kurjenja v naravi.

Ob 10.29 je v naselju Strmec pri Svetem Florijanu v občini Rogaška Slatina zagorela suha trava. Gasilci PGD Sveti Florijan in Steklarna Rogaška Slatina so požar, ki se je razširil v bližnji gozd, pogasili. Pogorelo je okoli dva hektarja suhe trave in gozdne podrasti ter poškodoval drog elektroenergetskih vodnikov.

Ob 11.43 je v naselju Letuš, občina Braslovče, zagorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Letuš in Braslovče, ki so požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov pogasili in preventivno pregledali okolico.

Ob 13.55 sta na avtocesti med Šempetrom in Žalcem trčili osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, očistili cestišče razlitih tekočin in nudili pomoč reševalcem NMP Celje, ki so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 14.29 je ob obvoznici v naselju Tuncovec v občini Rogaška Slatina zagorela suha trava. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Rogaška Slatina so požar pogasili.

Ob 15.41 je v naselju Šentrupert, občina Laško, zagorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Šentrupert nad Laškim in Laško, ki so ogenj pogasili in pregledali okolico. Zgorelo je okoli hektar suhe trave.

Ob 16.22 je v naselju Jerčin, občina Podčetrtek, zagorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Pristava in Podčetrtek, ki so ogenj pogasili in pregledali okolico. Zgorelo je približno 200 kvadratnih metrov suhe trave

Ob 16.56 je v naselju Latkova vas, občina Prebold, zagorela suha trava. Gasilci PGD Latkova vas, Prebold in Groblja so požar, ki je zajel tudi živo mejo, pogasili in preventivno pregledali okolico.

Ob 18.03 je na Teharski cesti v Celju zagorelo grmovje in podrast. Celjski poklicni gasilci in gasilci PGD Celje–Gaberje so požar pogasili.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,314 seconds.