Od požarov do helikopterja in delovne nesreče

04. 04. 2017 16:36

V zadnjem dnevu je bilo na našem območju znova veliko dela za različne ekipe reševalcev in gasilcev, ki so posredovali v različnih tipih intervencij.

Ob 16.41 je v naselju Povčeno, občina Laško, zagorela suha trava. Posredovali so gasilci PGD Rimske Toplice in Laško, ki so požar na površini okoli 1000 kvadratnih metrov omejili in pogasili.

Ob 20.06 je na Kotni ulici v Celju iz neznanega vzroka zagorela travniška površina na površini 10 x 10 metrov. Požar so pogasili gasilci PGE Celje in PGD Trnovlje. Na kraju dogodka so zaznali tudi vonj po plinu, ki je izhajal iz bližnjega podjetja. Gasilci so preventivno opravili meritve in pregledali okolico. Na kraju so bile prisotne dežurne službe podjetja, ki so prav tako pregledale kraj dogodka. S pomočjo dežurne službe so ugotovili, da so v podjetju praznili cisterne iz katerih je izhajal ostanek plina. Nevarnosti za okolje in ljudi ni bilo.

Ob 21.45 je na Kidričevi cesti v Velenju prišlo do izliva vode v kopalnici stanovanja. Poplavilo je kopalnico in hodnik. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so odstranili okoli 200 litrov iztekle vode.

Danes se je ob 0.05 na avtocestnem odseku Šempeter v Savinjski dolini–Arja vas, občina Žalec, zaradi tehnične napake močno kadilo iz kombiniranega vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Šempeter v Savinjski dolini so odklopili akumulator na vozilu ter vozišče posuli z vpojnimi sredstvi. Do požara ni prišlo.

Ob 13.40 je v naselju Kunšperk, občina Bistrica ob Sotli, posredovala posadka helikopterja slovenske policije in dežurna ekipa HNMP iz Maribora, kjer sta s pomočjo helikopterja prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Bistrica ob Sotli so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila do helikopterja.

Ob 13.47 je na Celjski cesti v Vojniku stroj za rezanje papirja delavcu ukleščil prste na roki. Gasilci PGE Celje so s tehničnim posegom delavcu iz stroja rešili roko in nudili pomoč reševalcem NMP Celje, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v celjsko bolnišnico.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 2,463 seconds.