Odpiranje sanitarnih prostorov, reševanje iz dvigala

17. 12. 2020 07:47

Včeraj so ob 9.04 v kraju Spodnje Sečovo, občina Rogaška Slatina, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina so nadzorovali zgorevanje saj , očistili dimnik in pregledali s termo kamero. Na kraj dogodka je bil napoten dežurni dimnikar. O materialni škodi ne poročajo.

Ob 9.19 so na Zdraviliški cesti v Laškem, gasilci PGD Laško, s tehničnim posegom odprli vrata sanitarnih prostorov v katerem je ostala ujeta oseba.

Ob 10.06 so na Kardeljevem trgu v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom rešili osebo iz okvarjenega dvigala v večstanovanjskem objektu.

Ob 13.33 se je v kraju Ljubnica , občina Vitanje, pripetila prometna nesreča v kateri se je poškodovala oseba. Reševalci NMP so poškodovani osebi nudili prvo pomoč in poškodovano odpeljali v SB Celje. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj nesreče, vozilo stabilizirali, odklopili akumulator, do prihoda ekipe NMP nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom potegnili poškodovano osebo izpod vozila in nudili pomoč ekipi NMP.

Ob 17.29 je v Frankolovem, občina Vojnik, prišlo do prometne nesreče. Reševalci NMP so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka. Gasilci PGE Celje so proti naletno in požarno zavarovali kraj dogodka, razsvetlili kraj, usmerjali promet, odklopili akumulator na vozilu, ter namestili vpojna sredstva za razlite motorne tekočine.

Ob 23.05 so v Kidričevi ulici v Laškem gasilci PGD Laško nudili pomoč pri prenosu obolele osebe iz vozila v stanovanje.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 2,781 seconds.