Ogenj upepelil eno večjih koč v Savinjskih Alpah (dopolnjeno); poškodovani motorist, helikopterski posredovanji

21. 10. 2017 10:15

Včeraj je ob 18.36 zagorel Kocbekov dom na Korošici, občina Luče. Posredovali so gasilci PGD Kamniška Bistrica, Kamnik in Luče ter gorski reševalci GRS Celje in Kamnik. Večino reševalcev in opreme je na kraj dogodka pripeljal helikopter policije. V požaru so se poškodovali trije planinci, ki so bivali v domu. Slednje je policijski helikopter prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana. Planinsko kočo je ogenj v celoti uničil.

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so bili v času požara v koči 41-letna državljanka Poljske, stanujoča na območju Zadra v Republiki Hrvaški, in njena dva mladoletna sinova.

Dodano naknadno

V tako imenovani »zimski sobi, ki je za obiskovalce odprta ves čas, so našli plastenko s tekočino, ki jo je 41-letnica v dobri veri, da je v njej voda, nameravala prekuhati na plinskem štedilniku. Pri tem je prišlo do vžiga tekočine. 41-letnica, ki jo je ogenj poškodoval po obrazu, vratu, prsnem košu in rokah, je plinski štedilnik takoj ugasnila, vnetljivo
tekočino pa poskušala odstraniti iz objekta, pri čemer se je najverjetneje del tekočine polil, tako, da je celoten prostor zajel ogenj. Vsi trije so se uspeli rešiti iz gorečega prostora in vse tri so v nadaljevanju s helikopterjem tudi odpeljali v bolnišnico.

Po prvih podatkih znaša povzročena škoda okoli 300.000 €. Preiskava, ki še poteka, teče v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

§ § §

Ob 19.38 je v naselju Proseniško v občini Šentjur voznik z motornim kolesom zapeljal s cestišča in se pri padcu poškodoval. Posredovala je ekipa NMP Celje z dežurnim zdravnikom iz Šentjurja. Poškodovanega motorista so prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje.

Danes sta ob 9.36 v Bistrici ob Sotli trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so odklopili akumulatorja, posipali razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 10.25 je na avtocesti Celje–Vransko–Ljubljana, okoli 500 metrov za cestninsko postajo Vransko v smeri Ljubljane, prišlo do naleta dveh vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje in CZR Domžale, ki so kraj protipožarno in protinaletno zavarovali ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Dve osebi sta se telesno poškodovali.

Ob 13.59 je v Celju posredoval helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP z Brnika, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Ob 17.12 je v Šerovem v občini Šmarje pri Jelšah posredoval helikopter LPE z dežurno ekipo HNMP iz Maribora, od koder je prepeljal obolelo osebo na zdravljenje v UKC Maribor. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so zavarovali mesto pristanka helikopterja.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 1,168 seconds.