Ogenj z omarice na fasado, reševanje iz dvigala, zagorel avto, dim v skladišču

20. 01. 2020 08:29

rp_112logo.jpgVčeraj je ob 9.45 v naselju Reka v občini Laško zagorela elektro omarica na zunanji steni stanovanjske hiše, od koder se je ogenj razširil na fasado objekta. Lastnik je požar do prihoda gasilcev PGD Laško omejil, gasilci pa so ga dokončno pogasili in s termo kamero pregledali objekt. Na kraju je bil tudi dežurni električar, ki bo poskrbel za odpravo napake na elektro omrežju.

Ob 11.29 je iz Loč pri Poljčanah v občini Slovenske Konjice posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Loče so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 17.44 so na Rimski cesti v Laškem, gasilci PGD Laško s tehničnim posegom iz pokvarjenega dvigala rešili ujeto osebo.

Ob 19.07 je na cesti v Lipoglavu, občina Slovenske Konjice, zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Loče in Slovenske Konjice so zavarovali kraj, požar omejili in pogasili ter očistili cestišče. Vzdrževalec ceste VOC je posipal cesto.

Ob 21.02 je v Latkovi vasi, občina Prebold, zaradi napake na kompresorju prišlo do zadimljenja prostorov v skladišču podjetja. Gasilci PGD Prebold-Dolenja vas-Marija Reka, Latkova vas, Groblja, Matke in Sv. Lovrenc so vstopili v prostore, preprečili nastanek požara, izklopili kompresor, prezračili prostore in odstranili predmete v neposredni bližini.

Ob 22.11 sta v Vodnikovi ulici v Celju, gasilca PGE Celje s tehničnim posegom odprla vrata stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba. Reševalci NMP Celje so osebo oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,484 seconds.