Onesnaženje, defibrilator, trčenje na AC

05. 09. 2020 09:40

Včeraj je bilo ob 15.18 v ulici Na zelenici v Celju bilo opaženo onesnaženje z neznano nevarno snovjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, opravili meritve strupenih hlapov in Ph, z absorbcijskim sredstvom so pobrali nevarno snov in jo odpeljali na skladiščenje do uničenja. Ostanek snovi, ki se ni dal pobrati so nevtralizirali in sprali z vodo.

Ob 20.15 so v Škalcah, občina Slovenske Konjice, gasilci PGD Slovenske Konjice, s pomočjo defibrilatorja oživljali onemoglo osebo do prihoda reševalcev NMP Slovenska Bistrica. Oživljanje žal ni bilo uspešno.

Ob 21 37 sta na AC smer Ljubljana okoli 500 metrov pred izvozom Lopata, občina Celje, trčili osebno vozilo in vozila s prikolico. Gasilci PGE Celje so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, razsvetlili mesto nesreče, nudili oskrbo poškodovanim osebam do prihoda NMP Celje, odklopili akumulatorje na vozilih, posipali razlite motorne tekočine z absorpcijskim sredstvom, usmerjali ujeta vozila od uvoza Celje center mimo mesta nesreče, ter pomagali vlečnim službam pri odstranjevanju posledic nesreče. Poškodovane so bile tri osebe, katere so bile odpeljane v SB Celje.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 2,015 seconds.