Onesnaženje vodotoka, reševanje iz dvigala in z avtolestvijo, požar v kompostarni, strela v kozolec

07. 08. 2017 08:17

Nedelja gasilcem in reševalcem na našem območju ni nudila počitka …

Ob 9.03 je v naselju Velika Pirešica, občina Žalec, nastalo onesnaženje potoka Velika Pirešica. Posredovali so poklicni gasilci PGE Celje. Zavarovali so kraj onesnaženja, namestili pivnike in preprečili nadaljnje onesnaževanje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 9.47 je na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah v kabini pokvarjenega dvigala ostala oseba. Gasilci PGD Zreče so s tehničnim posegom osebo rešili iz dvigala.

Ob 14.56 so gasilci PGD Žalec odšli na pomoč na Glavni trg na Polzeli, kjer so s pomočjo avtolestve nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri transportu obolele osebe iz 4. nadstropja do reševalnega vozila.

Ob 20.16 je v Bodrežu v občini Šmarje pri Jelšah strela udarila v kozolec velikosti 25 x 10 metrov. Zagorela je krma v objektu. Gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem in PGD Šmarje so požar omejili in pogasili. Strela je poškodovala streho kozolca.

Ob 22.02 je v Rimskih Toplicah v občini Laško osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGE celje in PGD Laško so zavarovali kraj, odklopili akumulator, razsvetljevali kraj, nudili pomoč reševalcem NMP Laško in policiji. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 22.39 se je v Bukovžlaku v občini Celje vnel kompost v kompostarni regijskega centra za ravnanje z odpadki. Požar sta omejila in pogasila gasilca PGE Celje.

Ob 5.20 je na Poti v Šenek v Polzeli zaradi udara strele tlelo drevo. Gasilci PGD Polzela in PGD Ločica ob Savinji so požar pogasili.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 0,994 seconds.