Padec kolesarja, trojni trk, prevračanje traktorja in avta

05. 08. 2017 07:50

Včerajšnji vroči dan je za gasilce in reševalce minil v znamenju posredovanj.

Ob 8.33 so na Cesti na Grad v Celju so poklicni gasilci PGE Celje nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe.

Ob 10.37 je na Delavski cesti v Slovenskih Konjicah padel kolesar in se poškodoval. Reševalci NMP RP Slovenske Konjice so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Celje v nadaljnjo oskrbo.

Ob 12.08 so na cesti Vinska Gora–Črnova v občini Velenje trčila tri vozila. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč poškodovani osebi pri transportu do reševalnega vozila in policiji pri usmerjanju prometa. Posledično so v koloni trčila še tri vozila. Reševalci NMP Velenje so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka in jo prepeljali na zdravljenje v SB Celje.

Ob 13.05 je v Podvinu pri Polzeli,občina Polzela, voznik traktorja zapeljal 200 metrov po brežini in se prevrnil, pri čemer se je traktorist poškodoval. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nezgode, pomagali reševalcem NMP Žalec pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila NMP Celje. Reševalci so ga prepeljal v Splošno bolnico Celje v oskrbo. Gasilci so s tehničnim posegom traktor postavili na kolesa, prečrpali gorivo, posuli in očistili razlite motorne tekočine in s pomočjo avto vitla izvlekli traktor na cestišče.

Ob 23.16 je v naselju Ravne v občini Šoštanj osebno vozilo zapeljalo s ceste in drselo okoli 15 metrov po pobočju ter se prevrnilo v jarek. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so kraj dogodka zavarovali, ga razsvetlili, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Velenje in policiji, izvlekli uničeno vozilo, ga postavili na bližnji travnik ter nudili pomoč avto vleki pri nakladanju. Poškodovana oseba je bila oskrbljena na kraju dogodka in preventivno odpeljana v ZD Velenje.

vucko-polovicka

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 6,493 seconds.