Pijan motorist z 92 km/h skoraj podvojil dovoljeno omejitev hitrosti

01. 08. 2022 12:43

Policisti Postaje prometne policije Celje so v soboto nekaj pred 21. uro pri izvajanju meritev hitrosti izven naselja Spodnje Stranice, kjer je bila hitrost vožnje omejena na 50 km/h, izmerili hitrost vozniku motornega kolesa, kar 92 km/h.

Zaradi opisanega ga je policist s predpisanimi znaki pričel ustavljati, vendar 34 letni motorist prepisanih znakov ni upošteval, ter ni ustavil vozila, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri Frankolovega. Policista sta zapeljala za njim in ga s službenim vozilom ustavila. Ob tem sta ugotovila, da je vozil močno pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0.93 mg/l alkohola v izdihan zraku.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov, mu je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, predlagan pa bo v postopek na Okrajno sodišče v Celju, oddelek za prekrške. Za storjene prekrške je predpisana globa v skupni višini 1900 € in 26 kazenskih točk. Slednje pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 2,108 seconds.