Plaz v Logarski dolini odnesel tuja planinca, reševanje uspešno (foto)

05. 12. 2022 09:18

Včeraj je ob 12.22 po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje na območju Turskega žleba v Logarski dolini, občina Solčava, večji snežni plaz odnesel dva tuja planinca.

Posredovali so gorski reševalci Gorske reševalne službe Celje, ki so v zelo težkih razmerah peš dostopili do mesta nesreče, oskrbeli oba poškodovana planinca in ju prenesli v Logarsko dolino ter ju predali reševalcem Nujne medicinske pomoči Mozirje in Nujne medicinske pomoči Velenje, ki so ju prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Po informacijah Gorske reševalne zveze Slovenje se je plaz sprožil, kljub temu, da je bila stopnja navarnosti snežnih plazov majhna (1).

Nadalje priporočajo, da po obilnem sneženju, vsaj tri dni ne zahajate v gore zaradi povečane nevarnosti proženja snežnih plazov. Na ture v zimskih razmerah se dobro pripravite. Pomembno je, da imate in znate uporabljati zimsko opremo. Vsem, ki hoje v gore pozimi niste vešči, pa svetujejo obisk tečajev Varno v gore pozimi, ki jih po Sloveniji organizirajo različna planinske oz. gorske organizacije.

*foto: GRZS

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 0,796 seconds.