Po avtocesti drvel s hitrostjo 242 km/h

06. 09. 2017 23:29

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zaznali več kršitev cestno prometnih predpisov

Policisti  Postaje  prometne  policije  Celje  so včeraj dopoldne, v okviru izvajanja  aktivnosti  za  večjo varnost  otrok v cestnem prometu, izvedli lasten  poostren  nadzor  voznikov  in  vozil,  s poudarkom na ugotavljanju kršitev cestno prometnih predpisov v bližinah šol ter na poteh, ki vodijo v šolo.

Med kontroliranimi vozniki nekateri še vedno negativno izstopajo predvsem v smislu  prekoračitev hitrosti, prevoza otrok in tehnične urejenosti vozil s katerimi se prevažajo otroci.

Policisti so imeli v postopku voznika kombiniranega vozila za prevoz otrok, ki  je  v  vozilu  prevažal več otrok, kot je imel v vozilu sedežev, vozilo samo   pa   ni  izpolnjevalo  pogojev  za  prevoz  otrok.  Zaradi  tehnične neurejenosti   so  policisti  vozilo  izločili  iz prometa, vozniku izrekli globo,  zoper samostojnega podjetnika  pa bo iz istih razlogov uveden hitri postopek, ki bo zaključen z izdajo odločbe o prekršku.

Kljub  opozorilom  za večjo previdnost in pozornost do otrok na poti v šolo so  policisti zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je na zaznamovanem prehodu  za  pešce,  izsiljeval  prednost otrokom, ki so na poti v šolo, na prehodu za pešce, prečkali vozišče. Vozniku so izrekli globo.

Na  avtocesti A1  pa so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil  s  hitrostjo   242 km/h. Policisti so voznika ustavili in mu izrekli 1.200 €  globe in 9 kazenskih točk.

Poleg  omenjenih  so policisti Postaje prometne policije Celje ugotovili  še 13  drugih  prekrškov, predvsem  uporabo  mobilnega  telefona med vožnjo, neuporabo varnostnih pasov in preobremenitve vozil.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi

grobelnofest-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,753 seconds.