Po kurjenju še položnica, vozilo po strmini v gozd

22. 03. 2020 11:27

rp_112logo.jpgVčeraj je ob 10.03 v naselju Sveti Lovrenc, občina Prebold, občan kuril v naravi. Gasilci PGD Sveti Lovrenc so ogenj pogasili, na kraj dogodka pa je odšel tudi dežurni inšpektor Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki je zoper kršitelja ustrezno ukrepal.

Ob 11.05 je v naselju Lokovina, občina Dobrna, občan kuril v naravi, Posredovali so gasilci PGD Dobrna, ki so ogenj pogasili.

Ob 12.37 je v Ljubiji, občina Mozirje, zagorela vrtna uta v velikosti okoli 4 x 5 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Mozirje ter preventivno zalili še rob gozda.

Ob 17.05 je na Cesti na Svetino v Laškem zagorela suha trava. Požar so pogasili gasilci PGD Laško.

Ob 20.04 so gasilci PGE Celje razžagali in odstranili nagnjeno drevo, ki je ogrožalo promet na cestišču na Partizanski cesti v Celju.

Ob 22.36 je v kraju Dobrovlje, občina Braslovče, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in zdrsnilo 50 metrov po strmini v gozd. Gasilci PGE Celje, Braslovče in Dobrovlje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovani osebi, razsvetljevali mesto dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in izvlekli vozilo nazaj na cestišče. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,692 seconds.