Po prevračanju v jarek, reševanje iz dvigala

09. 08. 2020 09:28

Včeraj je ob 1.52 na Stritarjevi ulici v Celju na pločniku gorela vnetljiva tekočina v pločevinki. Požar so pogasili gasilci PGE Celje.

Ob 6.25 so se na Hudinji v občini Vitanje vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vitanje so varovali okolico do izgoretja saj, prezračili prostore in pregledali območje požara s termovizijsko kamero.

Ob 10.21 so v objektu v ulici Cesta na Roglo v Zrečah gasilci PGD Zreče s tehničnim posegom rešili občana iz kabine okvarjenega dvigala.

Ob 14.25 je na Cesti ob Hudinji v Vojniku starejša oseba padla v vodnjak. Do prihoda gasilcev, so domačini že sami rešili osebo iz vodnjaka. Gasilci PGE Celje in PGD Vojnik so zavarovali kraj dogodka in pregledali okolico. Poškodovano osebo je oskrbela ekipa NMP Celje in jo odpeljala v SB Celje.

Ob 14.42 je posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP na krovu poletela v Nazarje, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana. Na Zadrečki Cesti v Nazarjah so gasilci PGD Nazarje zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč ekipi NMP Mozirje pri prenosu obolele osebe do helikopterja.

Ob 19.14 je iztekala voda na cestišče v bližini trgovine Jager v Celju, najverjetneje iz glavne vodovodne cevi. Posredovali so gasilci PGE Celje in delavci VoKa.

Ob 22.00 so na Kocbekovi cesti v naselju Gornji Grad v istoimenski občini gasilci PGD Gornji Grad zasilno pritrdili električni kabel, ki je ogrožal mimoidoče.

Danes je ob 2.34 v Zadobrovi, občina Celje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in med prevračanjem obstalo na strehi v obcestnem jarku. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč trem poškodovanim osebam, katere so nato prevzeli reševalci NMP Celje in jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

*foto: Tanja Hribernik / FB Promet za Štajersko

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
136 queries in 0,944 seconds.