Po trku motorja in traktorja helikoptersko posredovanje, helikopter tudi v Logarski dolini


Včeraj so nekaj po 8. uri zjutraj v naselju Osenca pri Celju opazili večji oljni madež na cestišču. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci Poklicne gasilske enote Celje zavarovali kraj in nevtralizirali razlito tekočino.

Prizor z mesta nesreče; vir foto: PGD Steklarna Rogaška Slatina

Okoli pol enajstih dopoldan sta v naselju Zagaj v občini Bistrica ob Sotli trčila motorno kolo in traktor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ne motornem kolesu, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči pri oskrbi poškodovane osebe.
Gasilci so zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske z ekipo helikopterske NMP, ki je poškodovanca prepeljal v Univerzitetni klinični center Maribor.

Prizor z mesta intervencije; vir foto: PGD Rogatec

Okoli 13. uri se je na Celjski cesti v Rogatcu kadilo iz stanovanja. Gasilci PGD Rogatec so s pomočjo lestve vstopili preko balkona v stanovanje in ugotovili, da se žge pozabljena hrana v pečici. Odstranili so zažgano hrano in prezračili prostore

Nekaj po 15. uri so v Logarski dolini gasilci PGD Solčava zavarovali kraj pristanka helikopterja SV z ekipo HNMP in prenesli poškodovano osebo do helikopterja.