Po udaru stele zagorela kašča, neurje poplavilo več objektov

23. 07. 2020 07:32

Včeraj je ob 8.28 posadka s helikopterjem Slovenske vojske z medicinsko ekipo UKC Ljubljana in inkubatorjem na krovu poletela v Celje in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala dojenčka v UKC Ljubljana.

Ob 17.14 je v Pongracu v občini Žalec zaradi udara strele zagorela kašča velikosti 6 x 5 metrov. Gasilci PGD Zabukovica, Griže in Kasaze-Liboje so požar omejili in pogasili ter pregledali požarišče. Objekt in predmeti v njem so uničeni. Gasilci PGD Zabukovica izvajajo gasilsko stražo.

Ob 17.20 je občino Laško zajelo neurje z močnim dežjem. Meteorna voda je poplavila več objektov, cest in dvorišč. Gasilci PGD Rečica in PGD Laško so črpali vodo, preusmerjali tok vode, čistili odtoke in cesto.

Ob 17.45 je občino Žalec zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Petrovče, Drešinja vas, Griže, Kasaze-Liboje, Levec, Ponikva pri Žalcu, Šempeter v Savinjski dolini, Vrbje in Žalec so črpali vodo iz objektov, preusmerjali tok meteorne vode, odmaševali zabite jaške, odstranjevali drevesa in čistili ceste.

Ob 17.50 je občini Braslovče zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Gomilsko so prečrpali meteorno vodo, ki je zalila klet stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Braslovče so odstrani tri podrta drevesa iz lokalne ceste v Preserjah.

Ob 18.11 je v Galiciji občina Žalec zaradi udara strele zagorelo drevo. Gasilci PGD Zavrh pri Galiciji, Velika Pirešica in Ložnica so pogasili požar in preprečili širjenje za stanovanjski objekt.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,773 seconds.