Znane podrobnosti o naslinih ropih na območju Celja. Danes prijeli še tri domnevne pomagače.

19. 02. 2018 13:47

Na Policijski upravi Celje so na novinarski konferenci predstavili podrobnosti o štirih izjemno nasilnih ropih stanovanjskih hiš, ki so se v zadnjih treh mesecih dogajali na območju na območju Celja, Velenja in Žalca.

Nasilneži so rope izvajali predvsem predvsem pri družinah, za katere so domnevali, ali vedeli, da imajo doma gotovino in druge dragocenosti.

Prejšnji teden so policisti odvzeli prostost štirim osebam, vsem državljanom Republike Slovenije.

Aretirali so 27-letnega moškega doma iz območja Velenja, 25-letnega moškega iz območja Ljubljane ter 27-letnega moškega in 17-letno žensko prav tako iz Ljubljane, ki pa sta začasno bivala na obali. Za vse se sumi, da so neposredno vpleteni v rope stanovanjskih hiš na širšem celjskem območju. Vsi štirje so bili privedeni pred preiskovalnega sodnika, proti njim pa je bila podana kazenska ovadba. Grozi jim do 15 let zapora

Pri vseh osumljenih so policisti opravili tudi hišne preiskave ter že prej uporabili druge, tudi prikrite, preiskovalne ukrepe.

Pri hišnih preiskavah je bilo najdeno nekaj tisoč evrov gotovine, za katero policija utemeljeno sumi, da izhaja iz kaznivih dejanj, orožje, ki je bilo najverjetneje uporabljeno pri omenjenih kaznivih dejanjih in druge predmete, ki bodo kot dokazno gradivo uporabljeni v kazenskem postopku.

Obtoženi so v preteklih mesecih izvedli štiri nasilne rope. V prvem ropu decembra v Celju so osumljeni odtujili zlatnino in gotovino v skupni vrednosti več kot 28 tisoč evrov. Pri tem ropu so grozili tudi otroku in ga silili v to, da bi izdal podrobnosti o tem, kje se nahaja gotovina in zlatnina.

V drugem ropu na območju Celja so odtujili 1.500 evrov gotovine.

Tretji rop so izvedli na območju Velenja in odnesli zlatnino v vrednosti 10 tisoč evrov.

Četrti rop so izvedli na območju Žalca. Odnesli so gotovino in zlatnino v skupni vrednosti več kot 50 tisoč evrov. Pri tem ropu so v hiši zadrževali celo družino s tremi otroci, starimi od enega do dvanajstih  let, jih pretepali, grozili in celo streljali na psa.

Za vse rope je značilno, da so bili izredno nasilni. Osumljeni so ponavadi pod pretvezo presenetili stanovace, da so lahko vstopili. Vsi ropi so se zgodili v večernem času, osumljenci pa so bili vedno maskirani in oboroženi.

Žrtve so bile ob izvedbi ropa zvezane na različne načine, nakar so bile trpinčene dokler niso izdale informacije o tem, kjer se nahaja gotovina in druge dragocene stvari. Na srečo žrtve v nobenem primeru niso bile huje poškodovane. Tudi otroci v nobenem primeru niso bili fizično poškodovani.

Danes prijeli še tri pomagače

Kot so povedali na policiji so danes v dopoldanskem času v zvezi s temi štirimi ropi dodatno odvzeli prostost še trem osebam. Gre za 18 in 28-letna moška iz Ljubljane, oba državljana Republike slovenije, ter 20-letnega državljana Srbije, ki biva na območju obale.

Od vseh sedmih pridržanih oseb, sta vsaj dve stara znanca policije.

Ropi sicer sovpadajo s podobnimi kaznivimi dejanji v preteklosti, vendar glede tega ali so med temi kakršnekoli povezave policisti še preverjajo. Preiskava še poteka zato bo policija več informacij dala po zaključku le te.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 1,118 seconds.