Prijeta roparja osumljena najmanj štirih ropov pošt in bencinskih servisov na Celjskem

16. 01. 2020 14:18

vozilo

V torek, 14. januarja 2020 zvečer so celjski policisti odvzeli prostost 29 in 41 let starima državljanoma Slovenije. Policija ju sumi storitve več kaznivih dejanj.

41-letnik osumljenec naj bi bil nekdanji policist Policijske uprave Celje. Službo policista je izgubil kar dvakrat. V prvem primeru je sodišče odločilo, da ga mora policija vzeti nazaj, nakar je zaradi ponovitve premoženjskih kaznivih dejanj, še drugič ostal brez policijske uniforme.

Osumljena sta v torek okoli 20. ure, ob zaprtju bencinskega servisa, zamaskirana prišla do bencinskega  servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Eden izmed osumljenih je pristopil do zaposlene ter jo z uporabe sile prisilil, da mu je izročila denar in večjo količino vinjet. Po dejanju sta osumljenca bencinski servis zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj po dejanju začeli zasledovati in večkrat ustavljati. 41-letni  voznik policistov ni upošteval in je z veliko hitrostjo vozil v smeri avtoceste, nato pa avtocesti v smeri Dramelj proti Slovenskim Konjicam. Na konjiškem območju so policisti uporabili prisilno sredstvo za ustavljanje vozil – stinger ter vozilo ustavili. Zaradi poškodb na vozilu sta osumljena vozilo zapustila in poskušala pobegniti peš, vendar so ju policisti uspeli prijeti in obvladati. Obema je bilo odrejeno pridržanje do 48 ur. Med begom sta osumljena sicer, poleg svojega vozila, poškodovala tudi več policijskih vozil ter tri vozila drugih udeležencev v cestnem prometu.

Osumljena sta v ropu bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju ukradla denar in vinjete v skupni vrednosti več kot 50.000 €.

Prijeta sta osumljena tudi naslednjih ropov:

S preiskavo je bilo ugotovljeno še, da sta osumljena 1. marca 2019, okoli 18. ure, zamaskirana vstopila tudi v prostore pošte na Vranskem. Tudi tam sta uslužbenko s silo, grožnjami in orožjem prisila, da jima je izročila okoli 6.500 € gotovine. Po dejanju sta s kraja pobegnila.

20. oktobra 2019, okoli 22. ure, sta osumljena, zamaskirana in oborožena s pištolo, vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa  dve uslužbenki. Z orožjem in silo sta uslužbenki prisilila, da sta jima izročila denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj  kot 5.000 €.

Prav tako sta 21. novembra 2019, okoli 18. ure, vstopila v prostore pošte na Teharjah. Oborožena s pištolo in zamaskirana sta uslužbenko prisilila, da jima je izročila okoli 6.500 € gotovine.

Preiskava sicer še ni zaključena. Policisti in kriminalisti namreč intenzivno preverjajo in zbirajo obvestila še o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na območju naše policijske uprave in širše, v katere sumijo, da bi lahko bila prijeta vpletena.

Oba bosta kazensko ovadena zaradi ropa. Za 41-letnega osumljenca zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Oba osumljenca bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

vozilo1

foto: PU Celje

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,816 seconds.