Podrobnosti o poskusu detomora na Vranskem


Policijska uprava Celje je na današnji novinarski konferenci pojasnila nekatere podrobnosti o dogodku, ko je bil v soboto, v toaletnih prostorih Centra varne vožnje na Vranskem, najden novorojenček.

Dojenčka so našli čistilka, hišnik in inštruktor varne vožnje.

Kot so povedali, se je po dosedaj zbranih ugotovitvah polnoletna ženska, doma z območja Policijske uprave Celje, v soboto udeležila programa usposabljanja za voznike vozil v Centru varne vožnje na Vranskem. Izvajalci programa usposabljanja so že med usposabljanjem kandidatov opazili njeno slabo psihofizično stanje, zato so ji ponudili, da bi se usposabljanja udeležila v drugem terminu, vendar je to zavrnila.

Še med usposabljanjem je odšla v toaletne prostore, kjer je rodila donošenega fantka ter ga tam tudi pustila. Takoj po porodu sta se s partnerjem odpeljala.

Za tem so se čistilka, hišnik in nštruktor varne vožnje odpraviti preveriti toaletne prostore, kjer so našli novorojenčka. Inštruktor je dojenčku takoj nudil prvo pomoč ter ga začel ogrevati in s tem nadaljeval vse do prihoda reševalcev.

Novorojenček je bil nato z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, od koder so ga, zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja, s helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center. Njegovo trenutno zdravstveno stanje naj bi bilo stabilno.

Policisti, ki so bili o dogodku takoj obveščeni s strani Centra varne vožnje, so voznika in sopotnico kmalu po dogodku ustavili, jima odvzeli prostost in ju pridržali. Zaradi slabega zdravstvenega stanja osumljenke je bila le ta iz pripora prepeljana v bolnišnico. Njen partner, za katerega pa se še ne ve točno ali je tudi oče otroka, je bil po zaslišanju izpuščen, prav tako pa je bolnišnico danes že zapustila tudi ženska. Slednja bo ovadna zaradi poskusa detomora. Prav tako pa tudi moški, če ugotovijo, da je s tem kaznivim dejanjem dejansko in neposredno povezan. O dogodku je bil obveščen tudi Center za socialno delo.

Spodaj poslušajte izjavo vodje celjskih kriminalistov Milana Vogrinca:

bumfest-zalec-polsi-klik

foto: ZKTŠ Vransko; audio: Štajerski val