Podrobnosti umora pri Konjicah

24. 01. 2018 14:06

Danes je Policijska uprava Celje na novinarski konferenci podala nekaj dodatnih podrobnosti o včerajšnjem umoru v konjicah.

62-letni moški je s topim predmetom ubil svojo 62-letno partnerico.

Policija je bila v ponedeljek pozno zvečer s strani svojcev žrtve obveščena, da bi lahko bila 62-letna ženska žrtev kaznivega dejanja. Ob prihodu na prizorišče zločina na območju Loč, kjer sta moški in ženska imela vikend, so tam našli mrtvo 62-letno žensko. Že prve ugotovitve so kazale, da je šlo za nasilno smrt.

Kasneje je bilo ugotovljeno, da je umor najverjeneje zagrešil 62-letni moški, sicer partner pokojne. Ugotovljeno je bilo, da je moški v ponedeljkovih jutranjih urah v počitniški hiši s topim predmetom v predel glave najmanj dvakrat močno udaril partnerko, medtem ko je ta najverjetneje spala. Zaradi poškodb je na kraju umrla. Policisti morliski predmet še iščejo.

Osumljeni moški se je po dejanju z osebnim vozilom odpeljal v Poljčane, kjer se je v bližini železniške postaje postavil pred vlak, ki je vozil v smeri proti Mariboru. Vlak ga je zbil in izredno hudo poškodoval.

Zaradi hudih poškodb so ga s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center v Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Osumljeni naj bi bil sicer že večkrat ovaden zaradi nasilja v družini. Novembra 2016 pa je bil tudi obsojen na 11 mesečno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let, zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in nasilja v družini.

Preiskava dogodka še vedno poteka.

bumfest-zalec-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,840 seconds.