Policija prosi za informacije o roparju banke v Celju

31. 07. 2019 12:50

Borojevic Daniel foto 1999Generalna policijska uprava je javnost zaprosila za kakršnekoli informacije o Danijelu Borojeviću, ki je leta 2002 oropal Krekovo banko v Celju in odnesel 130 tisoč evrov gotovine.

Borojević se z drugo identiteto najverjetneje nahaja nekje v tujini.

Imate morda kakšne koristne informacije, ki bi pomagale pri njegovem prijetju? Pomagajte policiji pri iskanju.

Policija prosi javnost za pomoč pri iskanju Danijela Borojevića, ki je pred 17 leti oropal banko v Celju.

Danes 43-letni Danijel Borojević, doma iz Tržiča, je 19. maja 2002 s sostorilci oropal Krekovo banko v Celju. Zaposlenim v banki je grozil z vojaško avtomatsko puško in po uspelem ropu pobegnil s približno 130.000 evri gotovine.

Medtem ko so bili ostali sostorilci po ropu prijeti, Borojević do danes še ni bil izsleden, prav tako tudi ne omenjeni znesek denarja iz banke. Borojević se najverjetneje z drugo identiteto nahaja v Bosni in Hercegovini ali v eni od držav Evropske unije (najverjetneje v Italiji ali v kateri od držav v regiji).

Borojevića policija išče tudi s pomočjo Europola in evropske mreže ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Kako lahko pomagate?

Če opazite iskano osebo ali če kar koli veste o njenem izginotju ali bivališču, obvestite policijo. Koristne informacije lahko posredujete:

  • s klicem na številko policije za klic v sili 113,
  • s klicem na anonimni telefon policije 080 1200 ali

Vir: policija.si

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,234 seconds.