Policija opozarja: v Celju vse več drznih tatvin

18. 05. 2018 11:35

drzna-tatvinaIz PU Celje so sporočili, da so v zadnjem tednu dni v stanovanjih stanovanjskih blokov v Celju zabeležili dve drzni tatvini.

V enem primeru je starejša, urejena ženska, obiskala starejšo občanko in ji ponudila, da ji bo izmerila kostno gostoto. Medtem je v stanovanje najverjetneje vstopila še ena oseba in občanki ukradla nekaj gotovine in dva vrednejša kosa nakita.

V drugem primeru je ženska obiskala občanko, ker naj bi v nagradni igri zadela večerjo. Medtem, ko je občanka z njo klepetala, je v stanovanje najverjetneje vstopila druga oseba in ukradla večjo vsoto gotovine in več zlatnine.

V preteklem mesecu so policisti prav tako obravnavali nekaj drznih tatvin, le da je takrat neznanka starejšim občankam ponujala masažo obraza in glave. Druga oseba pa je medtem ukradla gotovino in zlatnino.

Policisti zato opozarjajo občane naj bodo previdni, če jih obiščejo neznanci, ki ponujajo različne storitve. Najbolje, da jih v stanovanja ne spuščajo, saj gre v večini za spretne tatove, ki znajo hitro izkoristiti trenutke nepazljivosti stanovalcev.

PU Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,034 seconds.