Policija poziva povzročitelja in očividce včerajšnje nesreče v Velenju


V soboto okoli 14. ura je na kolesarski stezi Jenkove ceste v Velenju, ob objektu Jenkova cesta 15, prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. V kolesarja, ki je kolesaril po Jenkovi cesti, iz smeri Tomšičeve proti Prešernovi cesti, naj bi brez zaviranja trčil neznani voznik motornega kolesa, kros izvedbe.

Kot so sporočili s PU Celje sta oba po trčenju padla po asfaltni površini. Udeleženca sta se po padcu tudi pogovarjala, vendar si nista izmenjala podatkov. Motorist je po pogovoru odpeljal po kolesarski stezi v smeri Ceste talcev.

Gre za motorno kolo kros izvedbe, črno modre barve. Na vozilu ni bilo nameščene registrske tablice. Voznik je bil oblečen v motoristični kombinezon črno modre barve, prav tako je imel na glavi motoristično čelado.

Zaradi razjasnitve okoliščin trčenja policisti pozivajo udeleženega voznika naj pokliče na telefonsko številko Policijske postaje Velenje 03 898 43 94 ali na interventno številko 113. Za podatke o prometni nesreči pa prav tako prosijo morebitne očividce.