Podrobnosti družinske tragedije: prespal pri starših, zjutraj pa umoril mamo in poškodoval očeta


V nedeljo zjutraj se je v Zalogu pri Šempetru zgodila družinska tragedija v kateri je 36-letnik do smrti zabodel svojo mamo ter ranil očeta. Policisti so na tiskovni konferenci predstavili podrobnosti družinske tragedije.

Kot je povedal vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Celje Milan Vogrinec so bili policisti s strani občana v nedeljo, malo pred pol šesto zjutraj obveščeni, da je sin zabodel mamo in očeta. Na kraj dogodka so bile poslane policijske patrulje in zdravniška ekipa. Ob prihodu so zdravniki ugotovili, da je 57-letna mama podlegla poškodbam, oče pa je bil huje poškodovan in prepeljan na zdravljenje v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Oče je izven življenjske nevarnosti. Policisti so storilca kmalu po dejanju izsledili in prijeli. Aretaciji se ni upiral.

Vogrin je še povedal, da je osumljni v soboto zvečer prišel k staršema, kjer ni stanoval, in tam tudi prespal. V nedeljo zjutraj pa je z nožem napadel mamo in jo smrtno poškodoval. Dogajanje je prebudilo očeta, ki je mami priskočil na pomoč, nakar je osumljeni napadel še njega in ga hudo telesno poškodoval. Po dejanju je kraj zločina zapustil. Policisti so bili o dogodku obveščeni s strani občana.

Policisti sicer v preteklosti v tej družini niso obravnavali primera družinskega nasilja, je pa bil osumljeni v preteklosti nekajkrat obravnavan zaradi kaznivih dejanj povezanih s prepovedano drogo, zaradi kršenja javnega reda in miru ter nekaj prometnih prekrškov. Osumljeni se je v preteklosti tudi zdravil od zasvojenosti z drogo, tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Motiv policisti še ugotavljajo.

36-letnik bo s kazensko ovadbo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora in poskusa umora, priveden k preiskovalnemu sodniku. Za storjeno dejanje mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

B.S.