Keiminalisti predstavili podrobnosti o novih poskusih umora in uboja v Celju in Preboldu, osumljenca za poskus umora izsledili

07. 01. 2022 13:29

V zgolj nekaj dneh letošnjega leta so policisti na Celjskem obravnavali kar tri poskuse uboja ter en poskus umora. Zanimivo pri vseh dogodkih je to, da so se vsi zgodili v Celju oziroma Preboldu. V pozno popoldanskih urah so osumljenca za umor v Celju policisti izsledili in mu odvzeli prostost.

V prvih dveh dneh novega leta so tako policisti obravnavali poskus uboja v Celju in poskus umora v Preboldu, včeraj pa še dva poskusa uboja, prav tako v Celju in Preboldu. Storilca dveh poskusov uboja sta še vedno na begu.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Damijan Turk je na novinarski konferenci predstavil podrobnosti današnjih poskusov umora in uboja.

Kot je povedal, so policisti tekom pretekle noči na območju Celja in Prebolda obravnavali dva dogodka, in iscer poskus uboja in poskus umora. Najprej so bili obveščeni, da je neznani storilec zabodel 44-letnega moškega in ga pri tem hudo poškodoval. Do poskusa uboja je prišlo med druženjem večje skupine moških v stanovanju večstanovanjskega bloka, starih med 24 in 45 let. Med druženjem se je med njimi vnel prepir, ki je eskaliral v pretep. Med pretepom je neznani udeleženec v predel noge zabodel 44-letnika. Poškodovanec je nato objekt zapustil in je bil iz zdravstvenega doma prepeljan na nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico Zadnje ugotovitve kažejo, da ni v življenjski nevarnosti. Kot je še dodal Turk je bila v zvezi z dejanjem prostost odvzeta štirim osebam, ki jih sumijo storitve kaznivega dejanja poskusa umora. Preiskava in ugotavljanje dejanskega storilca so še v teku.

Nekaj ur pozneje, okoli 3. ure zjutraj, so bili policisti obveščeni še o enem poskusu umora v Celju. Pri tem dejanju je 37-letni moški zabodel 45-letnico in jo hudo poškodoval. Dogodek se je zgodil, ko je moški prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, kjer je počakal žrtev in jo napadel z nožem ter najmanj enkrat zabodel, nato pa pobegnil s kraja dejanja. Osumljeni je njen bivši partner oziroma sta v preteklosti živela v skupaj. Osumljenca, ki prihaja z območja Laškega, policisti še vedno iščejo. Hudo poškodovana 45-letnica je bila prepeljana v celjsko bolnišnico in je prav tako izven življenjske nevarnosti. Tudi v tem primeru aktivnosti ter zbiranje informacij za izsleditev osumljenca za poskus umora, še potekajo.

Vsi osumljeni poznani policiji, osumljenec za poskus umora za podobno dejanje že sedel

Kot je še dodal Turk je policija vseh pet osumljenih oseb, tako štirje iz Prebolda kot osumljenec iz Laškega, v preteklosti že obravnavala. Preboldski osumljenci so bili v preteklosti že obravnavani za premoženjska kazniva dejanja in nasilje. Osumljenec iz Laškega pa je bil v preteklosti že obravnavala za podobno kaznivo dejanje in bila zaradi tega tudi zaprt.

Vsi osumljeni so državljani Slovenije. Turk pa je še poudaril, da gre za nenavadno zgostitev tovrstnih primerov v zgolj nekaj dneh, saj v celotnem lanskem letu obravnavali zgolj štiri tovrstna dejanja. Prav tako je Turk dejal, da ni nikakršne povezave med primeri oz. osumljenci vseh štirih letošnjih primerov.

Glede novoletnega poskusa uboja je Turk dodal, da osumljenca še vedno iščejo, osumljenec umora v Domu upokojencev Prebold pa je bil prepeljan pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

Policisti že izsledili osumljenca za poskus umora v Celju 

S PU Celje so pravkar sporočili, da so izsledili in odvzeli prostost 37-letnemu moškemu, osumljenemu storitve kaznivega dejanja poskus umora, ki so ga danes ponoči obravnavali v Celju.

B.S., foto: zajem zaslona

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,980 seconds.