Celjski policisti preiskali rop in hudo telesno poškodbo ter več drugih tatvin

24. 07. 2012 11:51

V preteklih dneh so kriminalisti skupaj s policisti na območju Policijske uprave Celje uspešno preiskali kaznivo dejanje ropa in hude telesne poškodbe ter devet kaznivih dejanj velikih (vlomnih) tatvin, so sporočili iz PU Celje.

V nedeljo, 8. 7. 2012, okoli šeste ure zjutraj, je bil v Zrečah izvršen rop nad 53-letnim moškim iz Dravograda. V središču kraja Zreče ga je storilec z lesenim kolom udaril po glavi, tako da je padel po tleh. Na tleh ležečega ga je s kolom še večkrat udaril po različnih delih telesa. Pri tem ga je hudo telesno poškodoval. Takrat še neznani storilec je poškodovanemu iz hlačnega žepa odtujil denarnico z okoli 150 evrov in dokumenti ter s kraja pobegnil. Zaradi poškodb je bil oškodovanec z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel poškodbe glave z leve in desne strani ter zlom noge v predelu gležnja.

Policisti Policijske postaje Slovenske Konjice so v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje na podlagi ugotovitev z ogleda kraja dejanja in zbranih obvestil odvzeli prostost mladoletnemu storilcu z območja Upravne enote Slovenske Konjice. Pri nadaljnjem zbiranju obvestil od osumljenca so policisti in kriminalisti ugotovili, da je mladoletnik poleg navedenega kaznivega dejanja ropa in hude telesne poškodbe utemeljeno osumljen storitve še devetih kaznivih dejanj velikih (vlomnih) tavin na področju premoženjske kriminalitete, ki jih je tekom lanskega in letošnjega leta izvršil na širšem območju Slovenskih Konjic.

Zoper mladoletnega osumljenca je bila zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa (206 člen KZ-1), hude telesne poškodbe (123. člen KZ-1)  in devetih kaznivih dejanj velike tatvine (205. člen KZ-1) podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,088 seconds.