Policisti minuli petek poostreno nadzirali promet na avtocesti

24. 11. 2014 14:33

slika-stop-policijaV petek, 21. novembra 2014, med 20. in 2. uro zjutraj, so policisti Policijske uprave Celje, v sodelovanju s kriminalisti, policisti specializiranih enot za nadzor državne meje in nadzor prometa, Cestelom ter v sodelovanju z nadzornimi službami,izvajali poostren nadzor cestnega prometa na avtocesti.

Poudarek nadzora je bil na problematiki prevoza tovora in potnikov, tehnični brezhibnosti vozil, tujski problematiki, psihofizičnem stanju voznikov ter ugotavljanju hujših cestnoprometnih prekrškov. Poleg tega so preverjali tudi morebitna ukradena vozila, zlorabe best online casino listin, težo naloženega tovora, radioaktivna sevanja in drugo.

Poleg številnih ugotovljenih cestnoprometnih prekrškov so sodelujoči v nadzoru v osebnem vozilu Audi, hrvaškega registrskega območja, odkrili državljana Bosne in Hercegovine, ki je ilegalno vstopil v Republiko Slovenijo in so ga v soboto že izročili hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako so odkrili dve osebi, oba državljana Bosne in Hercegovine, ki sta imela prepoved vstopa na območje Evropske unije

Pri slovenskem vozniku tovornega vozila so ugotovili uporabo magneta, pri več voznikih pa vožnjo pod vplivom alkohola ter v enem primeru vožnjo pod vplivom prepovedanih drog.

Slovenskemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo, romunskemu pa so zasegli teleskopsko palico.

V letu 2014 so policisti na avtocesti na območju Policijske uprave Celje, kjer je dnevna frekvenca približno 40.000 vozil, obravnavali 147 prometnih nesreč. V omenjenih prometnih nesrečah sta 2 osebi umrli, 6 se jih je hudo poškodovalo, 66 pa lažje.

Vir: PU Celje 

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,037 seconds.