Policisti na Celjskem in Koroškem obravnavali štiri močno pijane voznike

22. 10. 2020 13:44

Policisti so včeraj na območju PU Celje obravnavali kar štiri močno pijane voznike osebnih vozil. Dvema so izmerili dobrih 2,40 promilov alkohola, eni voznici nekaj manj kot 1,80 promilov in vozniku dobrih 1,60 promilov alkohola.

Vsem se obeta 1.200 € kazni in 18 kazenskih točk.

Ugotovljene stopnje alkohola so izjemno visoke, kar priča o skrajni neodgovornosti voznikov, ki so si v takšnem psihofizičnem stanju drznili sesti za volan. Že pri koncentraciji 0,5 promila alkohola se verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa se v primerjavi s treznim voznikom poveča kar za osemkrat, opozarjajo na PU Celje.

Štirje močno pijani, eden kršil tudi odlok o začasni omejitvi gibanja

2,42 promilov alkohola je v popoldanskih urah napihal voznik v Dobji vasi, ki je povzročil tudi prometno nesrečo, saj je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo in pod vplivom alkohola trčil v vozilo s katerim je pred njim voznik ustavil.

V Žalcu so policisti pridržali voznika, ki mu je alkotest pokazal 2,40 promilov alkohola v krvi. Ker je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli.

Na območju Raven na Koroškem so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznico osebnega vozila, ki ji je alkotest v večernih urah pokazal 1.78 promilov alkohola.

V Lokah pri Mozirju je vozniku osebnega vozila alkotest nekaj pred polnočjo pokazal 1,64 promila alkohola. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja so mu policisti vozilo zasegli, ker je kršil Odlok o začasni omejitvi gibanja pa so o zaznani kršitvi podali tudi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Vsem štirim se obeta 1.200 € kazni in 18 kazenskih točk.

Vožnja in alkohol ne gresta skupaj

Žal je uživanje alkohola v Sloveniji še vedno prepogosto družbeno sprejemljivo. Alkohola se mnogi poslužujejo ob različnih priložnostih, tako veselih kot žalostnih in kar je najhuje po vsem tem še sedejo za volan. Policisti zato ponovno opozarjajo, da alkohol izjemno negativno vpliva na človekovo zaznavanje, zaradi česar obstaja veliko večja verjetnost, da bomo udeleženi v prometni nesreči, če smo predhodno uživali alkoholne pijače. Z višanjem stopnje alkohola v organizmu pa se verjetnost za povzročitev prometne močno poveča. Poudarjajo, da se bodo policisti tudi v prihodnje trudili ozavestiti ljudi, da vožnja motornega vozila in alkohol ne gresta skupaj. Poleg tega pa je v naši družbi potrebno doseči mišljenje, da vožnja pod vplivom alkohola ni »gentelmenski delikt«, temveč resno in nadvse odklonsko dejanje, zaradi katerega prepogosto umirajo nedolžni ljudje.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 4,097 seconds.