Policisti odvzeli prostost nasilnim tujim najstnikom, ki so ustrahovali in napadali celjske dijake

17. 03. 2016 14:37

pretepCeljski policisti so predvčerajšnjim odvzeli prostost trem tujim državljanom, starim 17, 18 in 19 let, včeraj pa še 19-letnemu tujemu državljanu. Osumljeni so storitve kaznivega dejanja nasilništva, so sporočili s PU Celje.

Že v lanskem letu so celjski policisti obravnavali več primerov nasilnega obnašanja ter kršitev javnega reda in miru dijakov celjskih srednjih šol. Pri sedmih osebah so opravili hišne preiskave in osumljene ovadili zaradi sumov storitve kaznivega dejanja Javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter kaznivega dejanja Sodelovanje v skupini. Med lanskoletnimi osumljenci so bili tudi trije, ki so jim policisti v tem tednu odvzeli prostost.

Policisti preprečili skupinski pretep
Trojica osumljenih, dva devetnajstletnika in sedemnajstletnik, so 9. marca 2016, v sodelovanju z zaenkrat še neznanimi storilci, na Aškerčevi ulici v Celju, napadli dijaka ene od celjskih srednjih šol in ga lažje poškodovali. Dijaku je uspelo pobegniti proti Železniški postaji. Dan kasneje je 18-letni osumljenec v sodelovanju z za zdaj še neznanimi sostorilci, na Aškerčevi ulici v Celju, napadel drugega dijaka, ki mu je prav tako uspelo pobegniti.

V petek 12. marca 2016, pa so celjski policisti na podlagi zbranih obvestil preprečili pretep. Skupina približno dvajsetih fantov, opremljenih z bejzbol palicami, se je zbrala v bližini ene od celjskih srednjih šol, kjer so nameraval obračunati z enim od dijakov Kot rečeno so policisti dejanje in hujše posledice uspeli preprečiti.

So storilci del organizirane skupine?
Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da osumljeni sodelujejo z več za zdaj še neznanimi storilci ter da jih že dlje časa ustrahujejo vrstnike in jih spravljajo v podrejen položaj, tako, da se le-ti počutijo ogrožene. Osumljeni so tudi del skupine, ki je na družabnih omrežjih že v preteklosti objavljala fotografije na katerih so spodbujali sovraštvo oziroma nestrpnost do drugih narodnosti.

Celjski policisti so osumljeno četverico danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil sodno pridržanje. Policisti s preiskavo in ugotavljanjem identitete ostalih, za zdaj še neznanih storilcev, ki so sodelovali v skupini, nadaljujejo.

Celjski policisti bodo tudi v prihodnje zelo pozorni na morebitne primere nasilja med vrstniki in bodo striktno ukrepali zoper vse kršitelje.

Vir: PU Celje

* fotografija je simbolična

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
174 queries in 0,898 seconds.