Policisti odvzeli prostost serijskemu vlomilcu in tatovoma

22. 02. 2019 13:18

vlomilecPolicisti so v zadnjih mesecih na območju Celja obravnavali več vlomov v gostinske lokale in vozila ter več tatvin v trgovinah.

V zvezi z omenjenimi kaznivimi dejanji so prijeli tri osumljence.

Policisti PU Celje so v zadnjih tednih začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in poostrenim nadzorom zaradi večjega števila ponavljajočih se vlomov in tatvin.

Na podlagi pridobljenih posnetkov nadzornih kamer in zbiranjem obvestil so najprej ugotovili, da sta v trgovinah kradla 32-letna Celjanka in 34-letnik z območja Šmarja pri Jelšah. Ko so jima policisti odvzeli prostost sta imela pri sebi ukradene električne aparate in več ukradenih steklenic žganja. Z dodatnim zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta od novembra lani do prijetja storila 13 kaznivih dejanj in ukradla za dobrih 1.700 evrov stvari. Osumljena sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ta pa ju je po zaslišanju izpustil na prostost.

V mesecu februarju 2019 so policisti na območju Celja obravnavali tudi več vlomov v gostinske lokale in vozila. Na podlagi zbiranih obvestil in poostrenega nadzora območij, kjer so bili vlomi izvršeni so policisti odvzeli prostost 42-letnemu Celjanu osumljenemu najmanj štirih vlomov v gostinske lokale v Celju in štirih vlomov v vozila Celju. Osumljenec je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Vabljeni tudi k branju današnjega policijskega poročila: Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 22. 2. 2019 (nesreči v gozdu, ukradli britvice in marmelado)

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 1,080 seconds.