Policisti ovadili pri vlomu prijeta Celjana in Laščana


V noči iz srede na četrtek so celjski policisti obravnavali vlom v okrepčevalnico na Kersnikovi ulici v Celju. Storilca sta ukradla električni skiro, menjalni denar in nekaj alkoholnih pijač. astniku sta škodo povzročila še z razbitjem stekla na vhodnih vratih in stekla na hladilniku.

V popoldanskih urah so policisti storilcema, 36-letnemu Celjanu in 39-letnemu Laščanu, odvzeli prostost, včeraj pa so pri 36-letnemu osumljencu opravili še hišno preiskavo.

Na podlagi ugotovitev policije, bodo oba  kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine. Kot so še sporočili s PU Celje bodo 36-letnika dodatno kazensko ovadili še zaradi več tatvin v trgovinah in bencinskih servisih na območju Celja ter zaradi suma storitve kaznivega dejanje zatajitve, saj je izkoristil priložnost, ko je občan izgubil denarnico in si jo je prilastil.

Oba  osumljena sta odvisnika od prepovedanih drog, denar za nakup le teh dobita izključno z izvajanjem različnih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, zaradi katerih so ju policisti tudi v preteklosti že večkrat obravnavali. Prav tako so ju večkrat obravnavali tudi zaradi kršitev javnega reda in miru.

PU Celje