Policisti pri kontroli prometa v Veliki Pirešici zasegli kokain in amfetamine


Prejšnji teden sta policista Postaje prometne policije Celje s sedežem v Velenju pri nadzoru cestnega prometa na regionalni cesti v Veliki Pirešici ustavila 30-letnega  voznika osebnega vozila znamke BMW. Poleg voznika je bil v vozilu še 30-letni sopotnik.

Pri kontroli potnikov in vozila sta policista zaznala močan vonj po prepovedani drogi konoplji,  zato  sta  pozvala  voznika in sopotnika, da izročita prepovedano drogo. Oba sta zatrjevala, da prepovedane droge nimata pri sebi. Pri vizualnem pregledu so policisti pri prestavni ročici v vozilu opazili manjšo količino prepovedane  droge konoplja, za katero  se je sopotnik v nadaljevanju premislil in povedal, da je njegova in da gre  za konopljo, ki jo ima za lastno uporabo  ter jo izročil policistu. V nadaljevanju sta policista na zadnjem sedežu opazila kartonasto škatlo, voznik in sopotnik pa nista hotela povedati kaj prevažata v škatli.

Zaradi suma, da je v omenjeni kartonasti škatli prepovedana droga, se je v zadevo vključil policist  – vodnik službenega psa s psom za odkrivanje nedovoljenih drog. Službeni pes je v vozilu nakazal prisotnost prepovedanih drog.

Zaradi  utemeljenega  suma, da je v vozilu prepovedana droga, so policisti obema osumljenima  odvzeli  prostost, osebno vozilo pa zasegli. Pri preiskavi vozila so našli približno 100 g kokaina in en kg amfetamina.

30-letnega sopotnika v osebnem vozilu  bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije  kazensko  ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena  proizvodnja in  promet  s  prepovedanimi  drogami, nedovoljenimi  snovmi v športu  in  predhodnimi sestavinami  za izdelavo prepovedanih drog po 186. čl. KZ-1.

tecaj-samoob-klik