Policisti prijeli 28-letnika, osumljenega številnih velikih tatvin


Policisti so prijeli 28-letnega osumljenca, ki ima stalno bivališče prijavljeno v Žalcu, vendar dejansko neprijavljen biva pri znancih oziroma v raznih kletnih prostorih v stanovanjskih objektih v Celju, so sporočili iz PU Celje. Osumljen je storitve najmanj sedmih velikih tatvin na območju Celja in okolice.

28-letnik je specialni povratnik storitve kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, za kar je bil v preteklosti že večkrat pravnomočno obsojen. Nazadnje se je s prestajanja zaporne kazni vrnil v lanskem letu. Je tudi heroinski odvisnik, denar za nakup droge  pa pridobiva izključno s storitvami premoženjskih kaznivih dejanj.

28-letnik je osumljen, da je v času od sredine junija do začetka septembra storil najmanj sedem kaznivih dejanj  – velikih tatvin. V mesecu juniju je vlomil v gospodarsko poslopje v Libojah in ukradel otroško kolo.

V mesecu avgustu je osumljen vloma v osebni avtomobil v Žalcu, iz katerega je ukradel dokumente, gotovino in mobilni telefon. V Železnem, na območju Žalca, pa je vlomil v zapuščeno stanovanjsko hišo in ukradel kolo z motorjem.

V Celju je v mesecu avgustu vlomil v najmanj tri stanovanjske hiše, dvakrat na Jenkovi ulici in enkrat na Popovičevi. Iz stanovanjskih hiš je odnesel več nakita, ročnih ur in gotovine.

V mesecu avgustu je 28-letnik iz prostorov Splošne bolnišnice Celje odnesel žensko torbico z gotovino, dokumenti in plačilnimi karticami.

V mesecu septembru je vlomil še v prostore podjetja na Kukovičevi ulici v Celju, od koder ga je pregnal alarm, je pa škodo povzročil z vlamljanjem.

Oškodovanci povzročeno škodo ocenjujejo na dobrih 4.000 €.

Zaradi storitve naštetih kaznivih dejanj so policisti osumljenega privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.