Policisti prijeli 29-letnega Celjana, ki je kradel in bival v termah, ne da bi plačal


Velenjski policisti so konec prejšnjega tedna odvzeli prostost 29-letnemu Celjanu, ki je v termah na območju Policijske postaje Velenje več gostom ukradel gotovino, plačilne kartice, dvigoval gotovino iz njihovih  plačilnih kartic ter nekaj časa  bival v termah ne da bi poravnal račun bivanja.

Velenjski policisti so bili od meseca decembra 2012 do konca marca 2013 obveščeni o več tatvinah gotovine in zlorabah bančnih kartic v termah na območju Policijske postaje Velenje.

Policisti so ugotovili, da je storilec, gre za 29-letnega Celjana, septembra lani najel hotelsko sobo v termah, kjer je bival slaba dva meseca. Hotel je zapustil, ne da bi poravnaval stroške bivanja, ki so znašali okoli 2.600 €.

V času bivanja v hotelu si je pridobil univerzalni ključ hotelskih sob. S ključem je nato od meseca decembra lani do konca preteklega tedna, ko so ga policisti prijeli, vstopal v hotelske sobe. Dvema gostoma je ukradel bančni kartici z zapisanima pin kodama ter na bankomatu dvignil dvakrat  po 150 € gotovine in kartici vrnil v hotelski sobi.

V mesecu decembru je dvema gostoma iz denarnic v hotelskih sobah ukradel gotovino. Enemu je ukradel 50, drugemu pa 100 €. V mesecu januarju je  uspel gostu iz sobe ukrasti 200 € gotovine,  v mesecu marcu pa je hotelskim gostom iz sob ukradel še dobrih 900 €.

Na podlagi zbranih obvestil in  dobrega sodelovanja  z odgovornimi osebami v termah so policisti prejšnji teden  osumljenega  29-letnega Celjana v hotelu  prijeli. Pri  sebi je  imel tudi univerzalni ključ hotelskih sob.

Policisti bodo 29-letnega Celjana kazensko ovadili zaradi suma storitev 10 kaznivih dejanj  – tatvin, velikih tatvin in goljufije.

* fotografija je simbolična