Policisti prijeli tri Celjane, osumljene velikih tatvin


Celjski policisti so v preteklih dneh prijeli tri Celjane osumljene velikih tatvin, so sporočili iz PU Celje. Trije Celjani, stari 42, 29 in 27 let, so osumljeni, da so junija letos vlomili v garažo v Celju in ukradli dobrih 19.000 € vredno novo športno opremo za hokej in nogomet. Del ukradenih stvari so v nadaljevanju prodali, policisti pa so jo kupcu že zasegli in vrnili lastniku.

Dva od osumljenih in sicer Celjana, stara 27 in 42 let, sta meseca junija iz skladišča podjetja v Celju ukradla večjo količino polizdelkov iz barvnih kovin, vrednih najmanj 6.000 €. Del ukradenih polizdelkov so policisti zasegli odkupovalcu barvnih kovin. Poleg že omenjenega sta iz skladišča ukradla še orodje, vredno najmanj 400 €.

42-letni Celjan je v sostorilstvu z 29-letnim Celjanom v mesecu aprilu vlomil še v poslovne prostore podjetja v Celju. V tem primeru sta ukradla telefonske aparate, vredne najmanj 2.000 €.

Vsi trije osumljeni so odvisniki od prepovedanih drog. Celjski policisti so jih v preteklosti že pogosto obravnavali zaradi storitev kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Vsi trije  so bili zaradi storitve kaznivih dejanj tudi že pravnomočno obsojeni.

Poleg že omenjenega je trojica Celjanov osumljena še več tatvin koles in barvnih kovin.

* Fotografija je simbolična