Policisti PU Celje minuli konec tedna izvajali poostren nadzor nad psihofizičnem stanjem udeležencev v cestnem prometu

10. 11. 2014 11:30

alkotestPolicisti so na območju Policijske uprave (PU) Celje minuli konec tedna opravljali poostren nadzor nad psihofizičnem stanjem udeležencev cestnega prometa. Kljub številnim opozorilom o posledicah vožnje pod vplivom alkohola in napovedanih poostrenih nadzorih, so zaznali številne kršitelje, ki so pred vožnjo uživali alkohol.

V soboto, 8. novembra in v nedeljo, 9. novembra 2014, so policisti na celotnem območju PU Celje izvedli poostren nadzor psihofizičnega stanja udeležencev cestnega prometa. V nadzoru so policisti z elektronskimi alkotesti preizkusili skupaj 548 voznikov. Od vseh preizkušenih jih je dvajset vozilo pod vplivom alkohola. Med temi je bilo dvanajst voznikov s stopnjo do 0.54 mg/l, osem pa nad 0.52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper enega voznika so policisti v skladu z določbami Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) odredili pridržanje v času od 6 do 12 ur.

Glede na to, da so bila izrečena številna opozorila o negativnih posledicah vožnje pod vplivom alkohola in poostreni nadzori policije objavljeni v javnosti, z ugotovljenim stanjem na območju PU Celje policisti niso zadovoljni, so sporočili s PU Celje, zato bodo s preventivnimi in tudi represivnimi ukrepi nadaljevali tudi v prihodnje.

Vir: PU Celje

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
181 queries in 1,249 seconds.