Policisti v poostrenem nadzoru psihofizičnega stanja kolesarjev in motoristov odkrili več kršitev


Minuli petek in soboto so policisti PU Celje izvajali poostren nadzor enoslednih vozil ter psihofizičnega stanja udeležencev cestnega prometa. Ugotovljenih je bilo več kršitev.

V petek, 22. maja 2020, so kontrolirali 68 voznikov enoslednih motornih vozil, od katerih je bilo 20 preizkušenih z alkotestom, od katerih so trije vozili pod vplivom alkohola, skupaj pa so ugotovili 16 kršitev. Zoper enega voznika so podali obdolžilni predlog, zoper sedem kršiteljev so izdali plačilni nalog, izrekli pa so tudi osem opozoril. Ugotovljenih je bilo tudi 39 kršitev voznikov koles, pri čemer so ugotovili tudi tri kršitve voznikov drugih vozil do kolesarjev. Policisti so v petek ugotovili še 16 kršitev pešcev in pet kršitev voznikov drugih vozil do pešcev.

V enaki sobotni akciji pa so policisti z alkotestom preizkusili skupaj 307 voznikov, od teh jih je sedem vozilo pod vplivom alkohola. Kontrolirali so tudi 196 voznikov enoslednih motornih vozil, od katerih je bilo 114 preizkušenih z alkotestom. Zaradi kršitev so zasegli tri vozila (eno motorno kolo in dva mopeda), dvema voznikoma motornih koles pa so odredili strokovni pregled, in sicer za enega voznika, da se ugotovi ali je imel v organizmu kaj alkohola in za drugega, če je vozil pod vplivom mamil. V nadzoru so pri kontroli hitrosti ugotovili 32 prekoračitve hitrosti, zato so 31 kršiteljem izdali plačilni nalog, enega kršitelja pa so opozorili.