Celjski policisti v uri in pol zaznali 32 prekoračitev hitrosti v okolici šol

09. 09. 2021 12:02

Policisti PU Celje so na Celjskem že prejšnji teden v okolici šol in ob šolskih poteh zaznali 485 kršitev cestnoprometnih predpisov, od tega 139 prekoračitev hitrosti.

Zaradi zaskrbljujočih podatkov so danes na območju celotne Policijske uprave Celje, med 7. in 8.30 uro izvedli tako imenovan ad-hoc nadzor cestnega prometa v bližini šol in ob šolskih poteh ter zaznali zelo veliko število prehitrih voznikov.

V uri in pol so tako zaznali 32 prekoračitev hitrosti (29 v naseljih, 3 izven naselij). Dvanajstim kršiteljem so izdali plačilne naloge, dvajsetim pa izrekli opozorila.

V nadzoru so policisti kontrolirali tudi prevoze otrok v šolo. Med petimi kontroliranimi so zaznali eno kršitev, in sicer vožnjo mopedista brez čelade.

S podobnimi nadzori bodo policisti na našem območju nadaljevali tudi v prihodnje. Ob tem še enkrat pozivajo udeležence cestnega prometa znova pozivamo, naj bodo pri vožnji zbrani, strpni in previdni ter naj upoštevajo cestno prometne predpise. Le na ta način bo vsak dal svoj doprinos k večji varnosti na naših cestah.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,794 seconds.