Zasegli dobrih deset kilogramov kokaina (dopolnjeno)

03. 07. 2017 11:02

V petek okoli poldneva so policisti Policijske postaje Žalec v Levcu vozniku zasegli več kot 10 kilogramov kokaina.

Pri kontroli prometa so namreč zaznala vozilo, katerega voznik je, ko je opazil patruljo zavrl in sunkovito zapeljal v slepo ulico. Policista sta zaradi suma, da se skuša izogniti policijski kontroli, zapeljala za njim in ga dohitela na zapuščenem parkirnem prostoru.

Poleg 38-letnega voznika sta bili v vozilu še njegova 31-letna partnerka in njuna mladoletna hči. Ugotovljeno je bilo, da osumljeni 38-letni državljan Srbije neprijavljen biva v Celju, njegova 31-letna partnerka pa ima v Celju prijavljeno začasno bivališče.

zasezen-kokain-pu-zalec1Policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja pregledali vozilo ter ugotovili, da je v prtljažniku vozila večji kovček v katerem se je nahajalo 10 zavojev z neznano substanco, za katero se je v nadaljevanju potrdilo, da gre za prepovedano drogo kokain.

V nadaljnji postopek so se vključili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje, ki so vozniku in njegovi partnerki odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Analiza zasežene substance je pokazala, da je osumljenec prevažal  dobrih 10 kg izjemno kakovostnega kokaina, visoke čistosti.

Vrednost tovrstnega kokaina na trgu dosega ceno tudi do 100 evrov za gram, sicer pa sama pošiljka v takšni količini in takšne kakovosti droge dosega vrednost najmanj pol milijona evrov.

Partnerko osumljenega so kriminalisti po zbranih obvestilih in po opravljeni hišni preiskavi izpustili na prostost, 38 letnega osumljenca pa s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Predpisana kazen za tovrstno kaznivo dejanje je od enega do desetih let.

Sam izvor prepovedane droge in vpletenost morebitnih drugih osumljencev, kriminalisti še ugotavljajo.

pivo-cvetje-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,932 seconds.