Policisti zjutraj poostreno nadzirali pešce ter vmes zasegli vozilo pijanemu vozniku

16. 10. 2020 12:14

Danes so policisti med 6. in 8. uro na celotnem območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor, katerega poudarek je bil na ugotavljanju kršitev pešcev in voznikov do pešcev.

V nadzoru so zaznali 2 kršitvi voznikov do pešcev in 60 kršitev pešcev. Za omenjene kršitve so 30-tim kršiteljem izdali plačilne naloge, izrekli 27 opozoril in podali 5 obdolžilnih predlogov.

Najpogostejše kršitve voznikov motornih vozil do pešcev so izsiljevanje prednosti pešcem na prehodih za pešce. Pešci najpogosteje kršijo predpise s tem, da hodijo preko vozišča izven označenih prehodov za pešce, hodijo preko ceste pri rdeči luči, nepravilno hodijo po vozišču ali ne uporabljajo odsevnih teles, ko je to potrebno.

V nadzoru so policisti PP Slovenske Konjice ob 06.40 uri zjutraj v Zrečah ustavili 42-letnega voznika osebnega vozila. Pri postopku so ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo brez vozniškega dovoljenja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,30 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi navedenih kršitev so mu zasegli vozilo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Pešce, ki so najranljivejši udeleženci v cestnem prometu, poleg spoštovanja prometnih predpisov, policisti še posebej opozarjajo naj z odsevnimi predmeti poskrbijo za svojo vidnost. Ta je v teh jesenskih dneh, ko so dnevi krajši, še posebej pomembna.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,817 seconds.