Policisti zjutraj poostreno nadzirali pešce ter vmes zasegli vozilo pijanemu vozniku


Danes so policisti med 6. in 8. uro na celotnem območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor, katerega poudarek je bil na ugotavljanju kršitev pešcev in voznikov do pešcev.

V nadzoru so zaznali 2 kršitvi voznikov do pešcev in 60 kršitev pešcev. Za omenjene kršitve so 30-tim kršiteljem izdali plačilne naloge, izrekli 27 opozoril in podali 5 obdolžilnih predlogov.

Najpogostejše kršitve voznikov motornih vozil do pešcev so izsiljevanje prednosti pešcem na prehodih za pešce. Pešci najpogosteje kršijo predpise s tem, da hodijo preko vozišča izven označenih prehodov za pešce, hodijo preko ceste pri rdeči luči, nepravilno hodijo po vozišču ali ne uporabljajo odsevnih teles, ko je to potrebno.

V nadzoru so policisti PP Slovenske Konjice ob 06.40 uri zjutraj v Zrečah ustavili 42-letnega voznika osebnega vozila. Pri postopku so ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo brez vozniškega dovoljenja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,30 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi navedenih kršitev so mu zasegli vozilo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Pešce, ki so najranljivejši udeleženci v cestnem prometu, poleg spoštovanja prometnih predpisov, policisti še posebej opozarjajo naj z odsevnimi predmeti poskrbijo za svojo vidnost. Ta je v teh jesenskih dneh, ko so dnevi krajši, še posebej pomembna.