Politikom naj bi grozilna pisma z naboji pošiljal Celjan. Osumljeni pošiljanje zanika

03. 02. 2022 07:18

Grozilna pisma z vsebovanimi naboji, ki so jih lani in letos prejeli predstavniki vlade, naj bi po neuradnih informacijah pošiljal Celjan. Pisma naj bi bila poslana preko poštnega nabiralnika na Trojanah.

Policija naj bi po poročanju portala Siol.net ugotovila, kdo je pošiljatelj grozilnih pisem, ki so jih lani prejeli vladni predstavniki, med drugim predsednik vlade Janez Janša, podpredsednik vlade Matej Tonin, poslanec stranke DeSUS Robert Polnar in prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Kot poroča omenjeni portal naj bi policija ugotovila, da je pisma pošiljal T.G. iz Celja. Osumljeni naj bi bil blizu Jelinčičevi SNS, pa tudi član enega od policijskih sindikatov, vendar naj ne bi šlo za policista temveč za, vsaj do nedavnega, visokega predstavnika celjske civilne zaščite. Na poveljniško mesto, ki ga ne zaseda več, naj bi ga imenovala sedanja vlada, pa poroča portal 24ur.com.

Osumljeni naj bi bil tudi izjemno angažiran takrat, ko so vladni politiki na družbenih omrežjih javnost seznanili z grozečimi pisemskimi pošiljkami s strelnimi naboji. Dejavno je namreč komentiral tako pošiljke kot preiskavo. Osumljenec je na družbenih omrežjih sicer večkrat delil tvite Zmaga Jelinčiča, zagovarjal ukrepe in akcije za cepljenje ter kritiziral proticepilske proteste.

Tudi grozilna pisma, ki jih je v januarju na domače naslove prejelo več poslancev in politikov predvsem iz vrst največje koalicijske stranke, naj bi pošiljal osumljeni Celjan. Policija naj bi v vseh primerih imela dovolj dokazov zoper osumljenega.

Jelinčič šokiran, Hojs zadovoljen

“Sem šokiran. Tega pa nisem pričakoval. Lahko da je še eden od podtaknjencev v stranko. Kot je bil Zoran Stevanović. Nekatere odkrijemo prej, druge pozneje,” je Zmago Jelinčič Plemeniti sume policije komentiral za siol.net. Osumljenemu naj bi tudi že odvzeli člansko izkaznico stranke SNS.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs pa je preko twitterja izrazil zadovoljstvo z delom policije. “Glede na poročanje medijev (sem v tujini) lahko le čestitam policiji za odlično opravljeno delo pri preiskavi in kot kaže, tudi odkritju storilca pošiljanja pisemskih pošiljk z naboji. Nov dokaz, da v nasprotju z natolcevanjem opozicije in medijev, dela strokovno in nepolitično,” se je na Twitterju odzval notranji minister Aleš Hojs.

Osumljeni je po pisanju Večera – ter glede na izjavo predsednika SNS na tviterju (spodaj) – Teodor Goznikar, ki je za omenjeni časnik tudi potrdil, da so pred dnevi kriminalisti z njim opravili razgovor ter mu odvzeli vzorce DNK. Zanikal pa je, da je grozilna pisma pošiljal. Kot je še dejal, je bil res pred časom zabeležen na eni izmed varnostnih kamer, ko je na Trojanah kupoval krofe, kar pa da večkrat počne, s pošiljanjem omenjenih grozilnih pisem pa da nima nič. Za Večer je še izpostavil dejstvo, da je njegovo ime tako hitro po zaslišanju na Policiji prišlo v nekatere medije. “Očitno so že vnaprej imeli pripravljeno zgodbo o meni, ki pa ne drži. Zaupni podatki o kriminalističnih preiskavah, ko govorimo šele o osumljenih, očitno curljajo s celjske policijske uprave nekaterim medijem,” je še povedal za Večer.

foto: twitter

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,994 seconds.