Pomoči reševalcem, dimniška požara

21. 01. 2020 07:01

rp_112logo.jpgVčeraj je ob 16.41 v naselju Prepuž, občina Slovenska Bistrica, zagorelo suho listje in podrast na površini desetih kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Videž.

Ob 19.09 so v Andražu nad Polzelo v občini Polzela gasilci PGD Andraž kot prvi posredovalci nudili pomoč pri oživljanju osebe do prihoda reševalcev NMP Žalec in Celje.

Ob 20.22 je na Rimski cesti v Šempetru v Savinjski dolini, občina Žalec, prišlo do dimniškega požara v stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini, ki so z gasilnikom pogasili ogenj v dimniški tuljavi, jo očistili, prezračili prostore ter opravili pregled s termo kamero.

Ob 20.34 je v Zbelovski Gori, občina Slovenske Konjice, prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Zbelovo in Slovenske Konjice, ki so ogenj v dimniku pogasili z gasilnikom, očistili dimnik, opravili pregled s termo kamero ter prezračili prostore. Lastniku so prepovedali nadaljnje kurjenje, do pregleda dimniške tuljave s strani dimnikarja.

Ob 20.45 so v Donački Gori v občini Rogatec gasilci PGD Donačka gora nudili pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Šmarje ter nudili pomoč pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Danes so ob 3.00 v Vodnikovi ulici v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako omogočili reševalcem NMP Celje dostop do obolele osebe.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 0,705 seconds.