Ponedeljkovo neurje: podrta drevesa, razkriti strehi

07. 07. 2020 09:51

Včeraj so ob 14.05 na Cesti Talcev v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom odprli vrata dvigala večstanovanjskega objekta in iz njega rešili ujeti osebi.

Ob 16.33 je na Brnici v občini Žalec zagorela vrtna kosilnica in travnik. Gasilci PGD Kasaze – Liboje so zavarovali kraj dogodka, omejili in pogasili požar ter pregledali okolico.

Ob 20.01 je na Sončni cesti v naselju Ločica ob Savinji, občina Polzela, zagorelo v garažnih prostorih stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ločica ob Savinji, Polzela in Andraž nad Polzelo so požar pogasili in pregledali prostore objekta.

Ob 21.05 se je v Globokem pri Šmarju, občina Šmarje, v gozdu pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so nudili pomoč reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah pri oskrbi in prenosu poškodovan osebe do reševalnega vozila.

Ob 21.44 uri je v Bobovem pri Ponikvi močan veter razkril streho na hlevu. Posredovali so gasilci PGD Dolga Gora.

Ob 21.46 so v naselju Lipje, občina Velenje, gasilci PGD Vinska Gora pogasili manjše kurišče na prostem.

Ob 22.38 je v Krtincah, občina Šmarje pri Jelšah, močan veter razkril streho stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Mestinje in PGD Šmarje pri Jelšah.

Okrog 22.28 ure je območje Rogaške Slatine zajelo neurje z močnim vetrom. Le ta je na več lokacijah podrl drevesa preko cestišča ter elektroenergetskih vodov. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina, ki so nudili pomoč pri odpravljanju posledic.

Okrog 23.29 je območje Polzele zajelo neurje, ki je na lokalni cesti v Založah podrlo več dreves, na Savinjskem nabrežju v Polzeli pa je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Polzela.

*foto: PGD Rogaška Slatina

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 2,325 seconds.