Ponovno plaz pod Jožefovim hribom; več posredovanj v Rogatcu; trk pri Zrečah

17. 09. 2017 18:13

Zaradi obilnih padavin se je ob 14.25 v Hribarjevi ulici v Celju ponovno sprožil zemeljski plaz.

Poklicni gasilci PGE Celje so v prisotnosti poveljnika Civilne zaščite Mestne občine Celje temeljito pregledali plazišče in ugotovili, da je potrebna sanacija, takoj ko bo to mogoče. Na kraju so bili z ukrepi seznanjeni ogroženi prebivalci, pristojne službe pa bodo spremljale razmere na terenu.

Ob 11.21 so v ulici Pot k ribniku v Rogatcu gasilci PGD Rogatec odstranili ter razžagali tri preko cestišča podrta drevesa, ki so ovirala promet in dostop do stanovanjskih objektov. Ob 11.38 so posredovali pri ribniku Žabnik v Rogatcu, kjer se je zaradi padavin dvignil nivo stoječe vode in ogrožal stanovanjske objekte v bližini. Gasilci so napolnili poplavne vreče ter jih položili ob brani pri ribniku in s tem preprečili poplavljanje objektov. Ob 15.30 so posredovali na Celjski cesti v Rogatcu, kjer so odmašili meteorni jašek in poplavljeno vodo na cestišču usmerili nazaj v jašek.

Ob 11.47 sta bili na cesti Zreče-Stranice v naselju Križevec, občina Zreče, v prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili, pri čemer je eno od njiju odpeljalo s kraja dogodka. Ena oseba se je poškodovala. Reševalci NMP so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Celje. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osebno vozilo odstranili s cestišča, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč reševalcem in policiji.

*slika je simbolična

polovicka_celje_klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,872 seconds.