Poostren nadzor: ujetih 178 kršiteljev in štirje turški ilegalci


V današnjem nadzoru cestnega prometa na območju Policijske uprave Celje, ki sicer zajema 13 policijskih postaj, so policisti zaznali 178 kršitev. Ujeli pa so tudi štiri ilegalce.

Zaradi  slabega  stanja  varnosti  cestnega  prometa so policisti danes dopoldne, na območju  vseh  policijskih postaj Policijske uprave Celje, izvedli namenski nadzor cestnega prometa.

Kot poročajo iz PU Celje je bil v nadzoru poseben poudarek na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, saj je neprilagojena hitrost najpogostejši vzrok za nastanek prometnih nesreč z najhujšimi posledicami udeležencev prometnih nesreč.

Poleg tega so dali poudarek tudi ugotavljanju kršitev neuporabe varnostnega pasu ter nepravilne uporabe mobilnih telefonov.

V današnjem dopoldanskem nadzoru so policisti tako zaznali 178 kršitev cestno prometnih predpisov, poleg tega pa so izsledili še štiri državljane Turčije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo.

Sicer je bilo med ugotovljenimi kršitvami 43 kršitev prekoračitve hitrosti, 78 kršitev nepravilne uporabe mobilnega telefona in 57 kršitev neuporabe varnostnega pasu.

S podobnimi  nadzori bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnje.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi