Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 30. 6. 2020 (močno alkoholno predozirani kolesar, z bagrom skoraj podrl nadhod,…)

30. 06. 2020 11:20
vir foto: Promet za Štajersko FB

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 296 klicev občanov, 69 klicev je bilo interventnih.

Na območju Vetrnika so obravnavali vlom v delovni stroj od koder je storilec odtujil elektronsko ključavnico.

Na območju Malega vrha v Šmartnem ob Paki so obravnavali poskus vloma skozi vhodna vrata v stanovanjsko hišo.

Na območju Pepelnega, občina Celje, so obravnavali vlom stanovanjsko hišo, storilec ni odtujil ničesar je pa povzročil materialno škodo.

Na Kosovi ulici v Celju so obravnavali vlom v kotlovnico gospodarske družbe, od koder je storilec odtujil štiri pnevmatike s platišči.

Na območju Skornega pri Šoštanju so obravnavali tatvino pri kateri je bil zaloten 56 letni občan kateri je bil zaloten pri tatvini mesa. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno ODT.

V Celju na Gregorčičevi ulici so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec na reševalnem vozilu poškodoval pnevmatiki.

Danes ob 01.05 uri so bili obveščeni, da je na območju Stranic voznik kombiniranega vozila obtičal  na travniku. Policisti PP Slovenske Konjice so ugotovili, da so se v njem nahajali trije državljani Madžarske, ki so pred tem izvršili tatvino hladilnika tovornega vozila. Predmete so jim policisti zasegli zoper njih bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine na pristojno ODT.

Policisti so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda. Zasegli so osebni avtomobil, katerega je voznica vozila v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja.

Na področju javnega reda in miru so policisti obravnavali eno kršitev v zasebnem prostoru in štiri na javnem kraju. Eno osebo so pridržali na podlagi Zakona o prekrških do iztreznitve.

Ob 21.47 uri so bili obveščeni o požaru na območju Zreč, kjer je prišlo do požara v savni gospodarske družbe. Policisti in kriminalisti opravljajo ogled kraja požara in nadaljujejo z zbiranjem glede vzroka požara. Pri požaru ni bil nihče telesno poškodovan, nastala je materialna škoda.

Ob 12.55 uri so bili obveščeni o padcu kolesarja na območju Šentruperta, občina Braslovče. Policisti so na kraju ugotovili, da je 55 letni kolesar zaradi opitosti izgubil oblast nad vožnjo s kolesom in se telesno poškodoval. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom kateri je pokazal, da je imel v krvi kar 4,10 promilov alkohola. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan na pregled v SB Celje. Policisti bodo zoper kolesarja uvedli hitri postopek o prekršku, prav tako nadaljujejo z zbiranjem obvestil, kje se je kolesar opil.

In še o nenavadni nesreči, ki se je včeraj zjutraj zgodila v Žalcu. Del delovnega stroja, ki ga je naloženega na priklopniku vleklo tovorno vozilo, je zaradi prevelike višine trčil v nadhod Mavrica v Žalcu. Del mostu je padel tudi na takrat mimovozeče osebno vozilo. Poškodovanih oseb na srečo ni bilo.

Zaradi poškodovanega nadhoda je bila regionalna cesta Šempeter-Žalec-Celje v Žalcu več ur zaprta. Obvoz je bil možen skozi center Žalca. Obnova nadhoda Mavrica na žalski severni obvoznici je sicer v načrtu že dolgo časa. Morda pa je včerajšnji nesrečni dogodek vendarle dobra novica za začetek obnove.

Poškodovana žalska Mavrica foto: S TV, zaslonska slika
Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 2,431 seconds.