Poškodba pri gozdarjenju, zagorelo osebno vozilo, dimniški požari

29. 01. 2021 09:23

Včeraj ob 12:51 se je v naselju Savina, občina Ljubno, pri delu v gozdu poškodoval občan. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci NMP Mozirje, nato pa ga je na nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana prepeljala posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku. Gasilci PGD Ljubno ob Savinji so nudili pomoč pri zavarovanju kraja pristanka helikopterja.

Včeraj ob 19:19 so se v Rečici ob Savinji vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Rečica ob Savinji, PGD Pobrežje ob Savinji in PGD Grušovlje, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče saje, očistili dimnik in kurišče ter ga pregledali s termo kamero.

Včeraj ob 19:19 se je na cesto Vransko – Trojane v občini Vransko na vozišče podrlo drevo. Drevo so odstranili gasilci PGD Vransko.

Včeraj ob 20:30 je v naselju Zgornja Rečica, občina Laško, prišlo do dimniškega požara v stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Rečica in PGD Laško, ki so požar lokalizirali in pogasili ter prečistili dimniško tuljavo, celoten dimnik pa pregledali s termo kamero. Stanovalcem je bilo nadaljnje kurjenje prepovedano do prihoda dimnikarja.

Včeraj ob 11:13 je v naselju Lipje v občini Velenje zagorelo osebno vozilo. Občani so pogasili požar pred prihodom gasilcev PGD Velenje, ki so nato zavarovali kraj, preventivno pregledali vozilo in odklopili akumulator.

Včeraj ob 15:26 je v naselju Brezova v občini Celje ob Šmartinskem jezeru zagorela folija improvizirane nadstrešnice za ribolov. Folija je pogorela pred prihodom gasilcev PGE Celje, ki so nato preventivno pregledali okolico in dodatno polili z vodo.

Včeraj ob 21:57 so v kraju Vrbje, občina Žalec, gasilci PGD Vrbje s pomočjo gradbene mehanizacije odstranili in razžagali drevesa, ki so ogrožala stanovanjsko hišo.

Včeraj ob 18:32 so v naselju Vrbje v občini Žalec zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vrbje so pogasili požar in s termovizijsko kamero pregledali dimnik.

Slika: FB/PGD Laško

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 2,736 seconds.