Poškodba smučarja, smrt v gorah

17. 01. 2020 08:35

rp_112logo.jpgVčeraj se je ob 9.52 na Rogli v občini Zreče na smučišču poškodoval smučar. Reševalci na smučišču so ga oskrbeli in prepeljali do reševalnega vozila. Reševalci NMP Slovenske Konjice pa so ga odpeljali v SB Celje.

Ob 12.15 je zagorela travniška površina v kraju Galicija, občina Žalec. Gasilci PGD Velika Pirešica in Zavrh pri Galiciji so požar v izmeri okoli pol hektarja pogasili.

Ob 14.53 se je na poti iz Korošice proti Ojstrici v občini Solčava poškodoval planinec. Posredoval je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP z reševalcem letalcem GRS Celje, ki so dostopili do poškodovanca in ga oskrbeli, vendar je zaradi hudih poškodb umrl. S helikopterjem so ga prepeljali v Mozirje in predali ustreznim službam. Gasilci PGD Mozirje so v Mozirju zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 15.05 so gasilci PGE Celje v Novem trgu v Celju nudili pomoč obnemogli osebi pri prenosu v višje ležeče stanovanje zaradi nedelovanja dvigala.

Ob 18.22 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše v naselju Borovo, občina Laško. Gasilci PGD Rimske Toplice in Laško so požar pogasili, očistili dimnik, pregledali s termo kamero ter prepovedali nadaljnje kurjenje

Danes je ob 6.37 v Gorici pri Šmartnem v občini Celje prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulator, preprečili iztekanje olja, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in nudili pomoč reševalcem ter policiji. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,091 seconds.