Poškodba v gozdu in na bazenu, vlak zbil govedi, trk z motoristom, našli topovski udar

06. 09. 2020 08:04

Včeraj si je ob 9.19 v Velikem Vrhu v občini Šmartno ob Paki pri delu v gozdu občan poškodoval nogo. Gasilci PGD Paška vas in PGD Velenje so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci NMP Velenje so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Ob 10.29 je v Zbelovski Gori v občini Slovenske Konjice na železniški progi Zidani Most – Maribor mednarodni potniški vlak zbil dve govedi. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka in potegnili poginuli govedi izpod vagona. Prevzel ju je higienik NVI. Vzdrževalci SŽ so preventivno pregledali progo in pripeljali nadomestno lokomotivo. Poškodovanih oseb ni bilo. Železniška proga je bila zaprta dve uri.

Ob 14.03 se je v Podčetrtku na kopališču Aqualuna poškodovala mlajša oseba. Reševalci iz vode so poškodovanko oskrbeli in jo predali reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor jo je nato prepeljala v UKC Maribor.

Ob 15.29 sta v Spodnjih Stranicah v občini Zreče trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, vpojna sredstva posuli po razlitih motornih tekočinah, nudili pomoč policiji in očistili cestišče. Reševalci NMP Slovenske Konjice so eno poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Ob 16.31 so v Kašovi ulici v Vojniku našli topovski udar. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS so nevarno najdbo odstranili in jo na varnem uničili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 19.09 sta v Lazah pri Dramljah v občini Šentjur trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči je bila ena oseba poškodovana in prepeljana v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
174 queries in 1,464 seconds.